Česká a slovenská republika

Košík je prázdný   |  Jak nakupovat

Dárek pro školy

pátek, 26. srpna 2016

Praha, 26. 8. 2016 – Společnost Embarcadero technologies (divize společnosti IDERA), vedoucí dodavatel nástrojů pro vývoj softwarových aplikací, oznámila spuštění svého nového akademického programu. V jeho rámci bude veřejným školám a univerzitám celosvětově bezplatně poskytnut přístup k oceňovaným nástrojům pro vývoj softwarových aplikací.

Akademický program společnosti Embarcadero je dostupný pro každou veřejně financovanou střední školu nebo univerzitu, která získá minimální kvalifikaci. Dodává se ve formě standardního balíčku licencí pro školní třídy s možností poskytnout licence studentům pro použití na jejich domácích počítačích. Společnost zdarma dodá i knížky pro začátečníky v Delphi a na internetu zpřístupní řadu materiálů či elektronických knih pro vzdělávací účely. Podobné balíčky budou k dispozici pro studium či školení nástrojů Delphi, C++Builder nebo celé RAD Studio

"Jsme přesvědčeni, že naše nástroje pro vizuální tvorbu aplikací jsou zvláště vhodné pro výuku a chceme je zpřístupnit ambiciózním vývojářům a studentům", říká pan Atanas Popov, ředitel společnosti Embarcadero. "Žijeme v době, kdy dovednost programování nabývá na důležitosti a společnost potřebuje rostoucí počet talentovaných vývojářů. V Embarcaderu jsme se zavázali celosvětově přispět k tomuto cíli a již sponzorujeme stovky školních tříd svými produkty."

Licencování a distribuci licencí v rámci akademického programu bude poskytovat partnerská síť společnosti Embarcadero, v ČR a SR to bude společnost Embt.biz s. r. o. Další podrobnosti programu budou oznámeny později na stránkách http://embt.biz.

O společnosti Embarcadero

Embarcadero vytváří nástroje pro ty nejtalentovanější vývojáře na celém světě a pomáhá jim dodávat bezpečné a škálovatelné podnikové aplikace rychleji, než by to dokázali pomocí libovolných jiných nástrojů na trhu. Ve skutečnosti se 90 ze sta nejdůležitějších společností na světě a aktivní komunita více než tří miliónů uživatelů na celém světě spoléhá na mnohokrát oceňované produkty Embarcadero při tvorbě aplikací s vysokými nároky na výkon a spolehlivost. Embarcadero je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero technologies společnost Embt.biz s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/.