Česká a slovenská republika

Košík je prázdný   |  Jak nakupovat

Nové RAD Studio 10.2.2

čtvrtek, 14. prosince 2017

Nové vylepšení rodiny nástrojů Embarcadero RAD Studio přináší i licenci pro nasazení aplikačního serveru RAD Server zdarma.

Vedoucí nástroj pro vývoj aplikací nabízí nové prvky knihovny vizuálních komponent a nové možnosti grafického uživatelského rozhraní.

Praha, 14. 12. 2017 – Společnost Embarcadero (divize společnosti Idera, Inc.), dodavatel nástrojů pro zvýšení produktivity vývojářů aplikací nezávislých na operačním systému, oznámila novou verzi 10.2.2 produktů RAD Studio, Delphi a C++Builder pro rychlý vývoj moderních nativních aplikací pro řadu rozličných zařízení. Poslední vylepšení nabízí opět snazší používání a nové programátorské možnosti pro všechny tyto nástroje.

RAD Studio v edicích Enterprise a Architect nyní obsahuje jednu zdarma použitelnou licenci provozního prostředí RAD Server. Ta umožní oddělené poskytování služeb více navzájem nezávislým zákazníkům a jejich klientským aplikacím v rámci nasazení jediné softwarové licence RAD Serveru. RAD Server poskytuje publikaci a správu aplikačního rozhraní REST/JSON, middleware pro integraci podnikových databází, rozhraní na zařízení typu IoT (internet věcí) a řadu aplikačních služeb, jakými jsou například správa uživatelů a jejich ověřování (přihlašování a odhlašování), oznámení zasílaná na koncová zařízení (push notifications), geolokační služby jak v otevřeném prostoru, tak v budovách a ukládání dat pomocí JSON. Dříve byl RAD Server dodáván pouze jako odděleně placená licence.

"RAD Studio 10.2.2 nadále potvrzuje náš závazek zvyšování kvality a použitelnosti", říká pan Atanas Popov, generální ředitel divize vývojářských nástrojů Embarcadero. "Zahrnutí RAD Serveru do edic Enterprise je důležitým krokem ke větší integraci a poskytování plné podpory jak pro nativní, tak i webové aplikace. Zákazníci v produktech najdou větší vyváženost mezi základními možnostmi pro Windows a knihovnu vizuálních komponent (VCL), vylepšeními multiplatformní knihovny FMX a možnostmi servisní serverové části víceuživatelských podnikových systémů."

Vlastnosti nového vydání produktové rodiny RAD Studio 10.2.2 obsahují:

• Rozsáhlé a testované úložiště komponent a opakovaně použitelného výkonného kódu, jenž zvyšuje produktivitu vývojářů, snižuje počet vývojových cyklů a umožňuje vytvářet předvídatelné a pozitivní odezvy zákazníků.
  • Jediný zdrojový kód, který je možno kompilovat do různých platforem; tato vlastnost snižuje nároky na údržbu a dodávání aplikací.
  • Zahrnuty jsou zcela nové komponenty knihovny VCL pro grafické uživatelské rozhraní Windows.
  • Nástroje QuickEdit pro FireMonkey zvyšují produktivitu programátorů víceplatformních aplikací.
  • Nové tmavé pozadí integrovaného vývojářského prostředí pomáhá pohodlněji zapisovat kód při práci pozdě v noci a potěší vývojáře, kteří takovému prostředí dávají přednost oproti pozadí světlému
  • Vylepšení software a opravy v komponentových knihovnách VCL, RTL, FMX a FideDAC.
  • Technologie FireDAC nově umožňuje rozšíření o více než 80 podnikových konektorů, používajících kód společnosti CData. Podnikové konektory zpřístupňují data účetních systémů, CRM, marketingových nástrojů, NoSQL, e-commerce řešení, sociálních sítí a řady dalších systémů.

Pokud se chcete dozvědět více o vydání 10.2.2 nástrojů RAD Studio, Delphi a C++Builder, navštivte: http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Tokyo/en/10.2_Tokyo_-_Release_2